«Алея зірок» у Тернополі поповнилася новини іменами

У Тернополі на «Алеї зірок» поповнення. Традиційно на День міста, 28 серпня,тут урочисто відкрили три зірки: добровольцями АТО, подвійна зірка в пам’ять про подружжя Стецьків – художника Дмитра та мистецтвознавцю Віру та зірка поету Василю Ярмушу.

На відкриття прийшло десятки тернополян, а право відкрити зірки отримали найближчі родичі та друзі.

«Мій батько Василь Ярмуш у шістдесятих роках зазнав великих переслідувань від органів КДБ. Тому дуже важливо пам’ятали цих людей, які так багато віддали заради нашої країни. Тепер кожен, хто буде йти по цій алеї, зможе побачити ім’я батька, а також згадати про те, яким він був, про що писав», – розповідає  дочка поета Мирослава.

Як повідомляє прес-служба міської ради щороку «Алея зірок» поповнюється новими іменами, аби вшанувати тернополян, які своєю працею прославили наше місто.

«Неймовірно талановиті – такими ми запам’ятали подружжя Віру та Дмитра Стецьків, поета Василя Ярмуша, – зазначає міський голова. – Також одна з зірок – це шана усім добровольцям, які і сьогодні захищають Україну від ворога».

Довідка: Алея зірок у Тернополі відкрита 28 серпня 2011 року, розташована на вул. Гетьмана Сагайдачного. У попередні роки вона поповнилася іменами Олени Підгрушної, Казимира Сікорського, Василя Бурми, Лесі Романчук, Степана Галябарди, Михайла Форгеля, Любомири Бойцун, композитора Андрія Підлужного, актора Мирослава Коцюлими та зіркою, яка присвячена усім учасникам АТО.

Фото: Тернопільська міська рада

Попередня стаття

«Перше інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР» – стартувало

Наступна стаття

Аераційний фонтан вздовж набережної працюватиме 6 годин на добу (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.