Районні лікарні обіцяють не закривати (Відео)


«Жодну з 13 районних лікарень ми не плануємо закривати», – заспокоює головний медик Тернопільщини Володимир Богайчук. Пояснює: формування госпітальних округів триватиме ще три роки і за цей час буде остаточно вирішена доля кожного лікувального закладу.

Медики і жителі Тернопільщини активно обговорюють медичну реформу. Побоюються, що через майбутні зміни в області закриють районні лікарні. Зокрема, що потужність окружних медзакладів підсилять за рахунок районних. Натомість директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук запевняє, що докладуть максимум зусиль, аби мінімізувати ліквідацію лікувальних закладів. Для цього навіть створили спеціальну робочу групу.

«Щодо скорочення медперсоналу, то сьогодні немає наказу, який би регламентував кількість працівників. Тому, ми максимально даємо можливість головним лікарям самим вирішувати, скільки фахівців їм потрібно», – каже директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

Також Володимир Богайчук додав, що в області діятимуть Тернопільський, Бережанський, Чортківський та Кременецький госпітальні округи. Найближчим часом на Тернопіллі  створять електронний реєстр пацієнтів.

 

Попередня стаття

Тернопільські поліцейські здивували Європу (Відео)

Наступна стаття

У студентській бібліотеці в Тернополі згоріли книжки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.