У Тернополі через правець ледь не померла дитина

Вже більше місяця в Тернопільській обласній дитячій клінічній лікарні у відділі анестезіології та інтенсивної терапії лікарі борються за життя 5-ти річного хлопчика. Зараз стан дитини покращився, криза минула, дитина одужує. Все почалося з незначних саден обличчя , що виникли після падіння, -повідомила лікар-епідеміолог ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимира Сверстюк.

За медичною допомогою батьки не зверталися, обробили рани самостійно. Тільки після появи перших ознак захворювання (неможливість відкрити рот, порушення ковтання, асиметрія обличчя, вимушене положення голови) звернулися за медичною допомогою. Медичні працівники встановили діагноз «Правець». Дитина не була щеплена належним чином проти правця, а ті щеплення, які були зроблені з грубим порушенням схеми, не забезпечили надійний захист від правця, – повідомляє Реально.

 

Попередня стаття

Жодних обмежень в проїзді для тернопільських учнів немає, – Ігор Мединський про витівку водія (Відео)

Наступна стаття

Тізер до фантастичної драми «Серафима», у якій знялася тернополянка, вражає (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.