У школах Тернополя формують списки невакцинованих дітей (Відео)


У Тернополі на сьогодні зафіксували 6 випадків захворювання на кір. Останній діагностували вчора, 4 жовтня.

Для того, щоб не допустити подальшого поширення інфекції, було прийнято рішення – дітей без жодної вакцинації проти кору відсторонити від навчання. Рішення вступить в дію з 10 жовтня. Наразі у навчальних закладах формують списки невакцинованих школярів.

Спалах кору оголошується тоді, коли фіксується три випадки захворюваності на кір. Станом на сьогодні у місті зафіксовано шість таких випадків. Для того, щоб уникнути подальшого поширення інфекції, було створено комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Рішення комісії з 10 жовтня не дозволити відвідувати школи дітьми, які не мають жодного щеплення

У Тернополі наразі без жодного щеплення проти кору є 1138 дітей, зокрема 104 дитини шкільного віку і 1034 вихованців дошкільних навчальних закладів, – зауважила заступник начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міськради Ольга Ярмоленко.

Один з перших випадків захворювання на кір зафіксували у Тернопільському НВК «Школа-Ліцей №6 ім. Назарія Яремчука» . Семикласник захворів понад тиждень тому.

–  Коли дізналися, що наш учень захворів на кір, ми одразу прийняли всі міри рекомендовані лікарями. Клас ізольований від різних дійств, які проходять в школі. Але ситуація контрольована. Інших випадків захворювання у нас не виявлено. Загалом у школі не значний відсоток дітей, які не мають вакцини. Наразі ці списки уточнюються, – зауважив  директор Тернопільського НВК «Школа-Ліцей №6 ім. Назарія Яремчука»  Олександр Остапчук.

 

Попередня стаття

На Тернопільщині трактор злетів з 40-метрового обриву

Наступна стаття

На сім років можуть ув’язнити тернополянина за напад на перехожого

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.