Тернопільський борець з корупцією заплатить штраф за отримання хабара

Фото з соцмереж

 

Фото з соцмереж

17 тисяч штрафу заплатить колишній старший оперуповноважений Управління захисту економіки Нацполіції у Тернопільській області Андрій Степаненко. Він вимагав хабар у начальника управління муніципальної поліції Тернопільської міської ради. Здійснюючи антикорупційну перевірку, опер виявив недостовірну інформацію в електронній декларації глави поліції за 2016 рік. Поліцейський вирішив скористатися цим і попросив у посадовця 500 доларів США за приховування цього факту.

Чиновник повідомив про цей злочин у поліції. Андрія Степаненка правоохоронці затримали під час отримання ним неправомірної винагороди у сумі 200 умовних одиниць. Слідчі кваліфікували дії Степаненка як одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дій з використанням наданого їй службового становища.

30 червня між старшим прокурором та поліцейським була укладена угода про визнання винуватості. Наприкінці вересня Тернопільський суд затвердив цю угоду та погоджене у ній покарання для Степаненка – штраф у 17 тисяч гривень. А також заборонив йому протягом року працювати у Нацполіції.

Вирок набуде чинності через місяць, коли сплине термін подачі апеляції. Йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 27 вересня 2017 року.

 

Попередня стаття

Нові правила отримання субсидії: газу менше, безробітні платять більше (Відео)

Наступна стаття

Чи не втомлюють тернополян фестивалі? (Опитування)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.