Для порятунку маленьких тернополян придбали обладнання за 125 тисяч гривень


У рамках благодійного проекту «BDayVyklyk: перший подих» Тернопільський обласний перинатальний центр «Мати і дитина» отримав дороговартісне медичне обладнання. Купівлю дихального реаніматора NeoPuff TM RD-900 для партнерського центру «Колиски надії» Фонду Віктора Пінчука ініціювала українка Катерина Садова за підтримки МБФ «Українська біржа благодійності».

Вартість дихального реаніматора становить 125 тисяч 365 гривень. Сучасний апарат дозволяє виконати маневр «продовженого роздування легенів», адже призначений для лікування дихальних розладів у новонароджених.

Тернопільській обласний перинатальний центр діє 9 років. На лікування та розродження сюди направляють вагітних з групи високого акушерського ризику. Щорічно у медичному закладі народжують майже дві з половиною тисячі породіль. Близько 85% передчасних пологів в області приймають саме у цьому центрі.

Нагадаємо, що відділення інтенсивної терапії новонароджених цього закладу обладнали у 2009 році. Завдяки Фонду Віктора Пінчука у 2013-му відділення доповнили сучасним медичним обладнанням для дихальної підтримки, лікування та виходжування недоношених немовлят. Адже щороку медичну допомогу тут отримують 230-250 малюків, більшість яких передчасно народжені.

 

 

Попередня стаття

Грузин погрожував гранатою жителям Петриків (Відео)

Наступна стаття

Патрульні на ходу зупиняли автівку п’яного тернополянина (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.