Перевзути машину цьогоріч дорожче (Відео)


Тернопільські водії змінюють літню резину на зимову з десятого жовтня до середини листопада. Ажіотаж у шиномонтажах залежить від погодних умов. Якщо випаде сніг, – водії готові перевзуватися і вдень, і вночі.

Літня гума фізично не справляється з навантаженнями в холодну пору року і не може забезпечити безпеки на дорозі для автовласника, інших водіїв та пішоходів. Зміна шин на зимову, особливо для нашого регіону, є необхідною.

Є водії, які вважають, що можна купити всесезонні колеса і їздити на них протягом року, але це не так, запевняють фахівці. Також не радять змінювати лише одну пару коліс.

– Якщо передні колеса нові, а задні старі, то передня вісь буде в кращому щепленні з дорогою, а задня вісь – в гіршому. Це може нести певні ризики заносу автомобіля некерованому на поворотах, – розповідає керівник автосервісного підприємства Максим Бондаренко.

Автомобілістам варто обирати колеса однакові за розміром, параметрах протектору й року виготовлення для рівномірного й безпечного щеплення з дорогою. Взимку залишок протектору має становити не менше 4 мм. Встановлювати шини, яким понад 5 років, не рекомендують.

Вартість шин залежить від марки авто, розміру коліс, виробника й, зрештою, якості. Діапазон цін величезний.

Попередня стаття

На Тернопільщині злодій обікрав пацієнта лікарні

Наступна стаття

Тернопільські правоохоронці отримали нагороди від Прем’єр-міністра України

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.