Оформити спадщину можливо. Листопадові зміни – фейк (Відео)


Інформацію про те, що з 1 листопада 2017 року українці не зможуть оформити дароване чи успадковане майно у нотаріусів, спростовують фахівці.

Такі договори, як і раніше, посвідчують державні чи приватні нотаріуси. Постанова Кабінету Міністрів України, яка передбачала діяльність спеціальних оцінювачів для різних видів майна, і справді існує, проте не є актуальною, пояснюють чиновники. Її ще у 2014 році визнали незаконною та скасували. На офіційному сайті Верховної Ради України зазначено, що постанова Кабінету Міністрів України №231 від 04.03.2013 року втратила чинність на підставі іншої постанови – №358 від 21.08.2014 року.

При цьому інститут оцінки майна існує, оцінювачі виконують свої обв’язки, а українці, як і раніше, можуть звертатись до нотаріусів за оформленням договорів спадку чи дарування майна.

– Кожен українець має право оформляти свої спадкові права і звертатись до нотаріуса щодо укладення договорів дарування, оскільки це право гарантується цивільним кодексом і Конституцією України. Якщо в людини помер хтось з близьких, вона має протягом 6 місяців звернутись або до державного нотаріуса в державну нотаріальну контору, або до приватного нотаріуса, і подати заяву про прийняття спадщини, – каже перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області Тетяна Вовк.

Тарифи на послуги не змінювали з 2011 року, запевняє Тетяна Вовк. Попри це, жителі області укладають все менше договорів відчуження нерухомого майна через брак грошей чи побоювання пенсіонерів, мовляв поки майно належить їм – за ними доглянуть. Щороку державні нотаріальні контори та приватні нотаріуси Тернопільщини відкривають понад десяток тисяч спадкових справ, тобто саме стільки людей зголошується отримати у спадок майно.

 

 

 

Попередня стаття

13-річну закохану шукали всі поліцейські наряди Тернопільщини (Відео)

Наступна стаття

Вночі у Тернополі збили пішохода. Поліція встановлює особу загиблого

One Comment

    Avatar
  • Доброго дня .Запитання. Чи можу згідно законодавства №1709-VII від 20.10.2014 року, яким внесено зміни та доповнення до Цивільного кодексу України та Закону «Про нотаріат» я в сільській раді зареєструвати заяву про відкриття спадщини, так як мій батько проживав на момент смерті в селі на території цієї сільради і помер в березні 2018р., коли я проживаю в районнім центрі.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.