На Тернопільщині відновлюють єврейські кладовища. Розпочали з Кременця (Відео)

Фото з соцмереж

Міжнародна організація ESJF, яка займається реставрацією поховань у всьому світі, взялася за відновлення Єврейського кладовища у Кременці. Аби зберегти історичну спадщину цього народу, місце захоронень відреставрували та огородили.

«Кремець – одне із найдавніших міст України. Єврейська громада жила тут з 15 століття. У 1939 році Червона армія окупувала Кременець. Місто переповнювали єврейські біженці з інших, окупованих на той час Німеччиною, частин Польщі.

2 липня 1941 року війська Німеччини ввійшли у місто. 1 березня 1942 року вони створили гетто у центрі міста. 10 серпня нацисти почали ліквідацію.

У результаті пожеж, історична частина міста була зруйнована. У пам’ять єврейської історії та збереження єврейської спадщини. З основною метою захистити і зберегти всі єврейські цвинтарі в Європі, ESJF почав працювати у Кременеці.

За підрахунками у цьому місці 3 тисячі могил. Розташовані вони під 35-градусом. Довкола кам’яна стіна. Довжина її по периметру – 828 метрів. Через великий градус нахилу пагорба паркан потребував кваліфікованих будівельних робіт. Зараз, відтворили оригінальні кам’яні стіни та дерев’яні вхідні ворота на кладовище. Перебудували вхід.” – йдеться у відеоматеріалі ESJF European Jewish Cemeteries Initiative” на їхній сторінці у мережі Facebook.

Попередня стаття

Три дні поспіль тернополяни вшановують душі померлих (Відео)

Наступна стаття

Відтепер тернополяни їздитимуть до Києва двоповерховими поїздом

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.