Тернополяни знову можуть встановлювати індивідуальне опалення

Фото з соцмереж

Фото з соцмереж
 Верховна Рада ухвалила Закон «Про житлово-комунальні послуги». «За» проголосували 262 народні депутати. Законопроект  передбачає договірні засади взаємодії споживача з управителями і з всіма надавачами комунальних послуг, водоканалами, теплоенерго, компаніями з поводження з відходами, електроенергетиками, газовиками.
Згідно з законом, мешканці багатоквартирних будинків мають право окремо укладати договори про отримання тепла. Якщо у будинку хоча би половина помешкань і нежитлових приміщень відключені від централізованого опалення, власники мають можливість переобладнати систему. Споживачі також можуть окремо укладати договори з виконавцями послуг з вивезення побутових відходів.
Тарифи на тепло з систем автономного опалення формуватимуть і встановлюватимуть окремо для кожного багатоквартирного будинку. А ще, за прострочену оплату нараховуватимуть пеню в розмірі 0,01% за кожен прострочений день. Проте, при заборгованості по зарплаті, пенсії чи соцвиплатах пеню не нараховуватимуть.
Попередня стаття

Лілія Проць

Наступна стаття

У Тернополі більшає хворих на кір. Зареєстрували 18 випадків

One Comment

    Avatar
  • Тернопіль дозволу на опалення не дає,чому???

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.