“Побив поліцейських, бо хотів дисциплінувати”, – Олександр Башта (Відео)


Олександр Башта прокоментував вчорашній конфлікт з правоохоронцями. Каже, приїхав до Пенсійного фонду у своїх справах, але не зміг припаркуватися. Місце для інвалідів зайняв таксист. Відтак, викликав патрульних.

– Закім приїхали поліцейські, таксист втік. До мене підійшов пацан, а там вже слово за слово, я накручений. Хотів цього негідника першого, який мене ображав дисциплінувати, дотягнувся до нього, а там дальше… Я за себе вмію постояти і відповідно всім трьом досталося, – каже Олександр Башта.

За словами патрульних, на місце виклику прибули через вісім хвилин. Таксиста, який припаркувався з порушенням уже не було.

– Чоловік одразу почав висловлюватися нецензурною лексикою, провокував на конфлікт. Згодом пересів на інвалідний візок і відібрав в мене рацію. Нею вдарив мене в обличчя, зловив напарницю за волосся і почав завдавати ударів, – інспектор патрульної поліції Тернополя Ігор Лукачик.

Наразі, за словами начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, тривають судово-медичні експертизи, збирається доказова база, аби чітко кваліфікувати правопорушення й притягнути винних до відповідальності.

– Депутат обласної ради, який вчинив цей негідний вчинок неодноразово вступав в конфлікти з поліцією. Враховуючи те, що він інвалід 1 групи, він не затримувався. У даному випадку поліцейські поводилися тактовно, не застосовували силу до тих пір, поки правопорушник застосовував насильство до поліцейських, – зазначив Олександр Богомол.

Олександру Башті інкримінують статтю 345 частина 2 ККУ – умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

Попередня стаття

У Тернополі побудують реабілітаційний центр для дітей з ДЦП

Наступна стаття

Перед призначенням воєнкома Тернопільщини перевіряли на поліграфі (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.