Грошей на навчання дітей із сіл міськрада немає, – міський голова Тернополя Сергій Надал (Наживо)

У Тернопільській міській раді триває сесія. Активісти та депутати обговорюють проблеми фінансування  навчання та відвідування навчальних закладів міста Тернополя дітьми з сіл.

Із письмовим звернення виступив голова громади Гаїв Шевченківських Богдан Брич. Він зачитав статті Конституції України, статті Європейської Конвенції відповідно до яких, на думку чоловіка,  рішення депутатів Тернопільської міської ради про окрему плату за відвідування дитячих садочків дітей без прописки є правопорушенням.

За словами міського голови Сергія Надала, з 1 жовтня мав бути укладений міжбюджетний трансфер між міською та районними радами, а його досі немає. Тож ці гроші потрібно десь вишукувати.

– Якщо районні ради, територіальні громади не підуть на зустріч «своїм» батькам, не перераховуватимуть кошти за їх навчання, єдине, що ми можемо зробити, то забезпечити відвідування рівноцінне як і дітей з пропискою, лише для тих дітей, батьки яких працюють у комунальних установах Тернополя, – міський голова Тернополя Сергій Надал.

 

 

Попередня стаття

Тернопільські мами прорвалися до сесійної зали. Під стінами мерії близько півсотні протестуючих (Наживо)

Наступна стаття

Тернопільські обранці пропонують шукати кошти для навчання сільських дітей в бюджетах райрад (Наживо)

One Comment

    Avatar
  • Якщо в нас с. Петриків немає садочку, що нам робити?

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.