Повторно реєструвати релігійні організації не потрібно

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Перереєстрацію релігійних організацій скасували. До Реєстру неприбуткових установ і організацій їх вноситимуть автоматично. Такі зміни до Податкового кодексу України прийняла Верховна Рада України.

Відтепер для включення релігійних організацій до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій достатньо зареєструвати її відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». Адже прийнятий Верховною Радою законопроект № 6776-д скасовує вимогу про внесення будь-яких додаткових положень до статутів релігійних організацій, як умови збереження їх неприбуткового статусу.

Водночас релігійні організації у своїй діяльності, як і раніше, повинні здійснювати лише неприбуткові види діяльності. У разі порушення цієї норми контролюючий орган може виключити її з Реєстру неприбуткових установ та організацій. Відтак, релігійну організацію вважатимуть платником податку на прибуток з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому вчинено таке порушення. Повідомляє Інститут релігійної свободи.

Попередня стаття

Будинок культури за мільйон: на Збаражчині відремонтували 80-річний клуб (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині зіткнулися три автівки. Винуватець ДТП загинув

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.