На «Алясці» протестують підприємці, бо бояться втратити бізнес (Відео)


Акцію протесту влаштували працівники ринку «Аляска-ТЕР». В ніч на 12 грудня кіоски підприємців опломбували, а браму – закрили. Люди кажуть, що у зачинених павільйонах псується продукція. Відтак право на бізнес почали відстоювати кулаками.
– Вчора, близько 9 години вечора ми закрили наші робочі місця. А вже після цього на територію ринку зайшла приватна охорона фірма, власники ринку та почали опломбовувати наші кіоски. Сьогодні, 12 грудня, на територію ринку нас не допускають. Хоча ми маємо всі документи, – скаржиться підприємець пані Марія.


Права підприємців захищає адвокат.
– На початку грудня підприємці сплатити орендну за користування торговим місцем. Тобто всі кіоски належать підприємцям. Але зараз склалася така ситуація, що ринок втратив своє право на користування земельною ділянкою, але юридично це не оформлено. і тепер на землі, яка належить ринку, хочуть зводити приватне будівництво, – розповідає адвокат Галина Саламандра.
Конфлікт на ринку «Аляска-ТЕР» триває вже 4 роки. Як зазначає гендиректор установи Юрій Ворко весь цей час він намагався знайти порозуміння з підприємцями.


– На цій території не може бути ринку, бо там немає відповідних умов: каналізації, освітлення, відповідних лабораторій. Тому я вирішив облагородити цю територію і вже 4 роки веду діалог з підприємцями. Останніх два не укладаю жодних догорів оренди. Люди обіцяли, що самі з’їдуть, але сьогодні влаштовують незрозумілі акції протесту. Проводити відповідні роботи на ринку – я маю право. Бо з 12 листопада 2001 маю акт на постійне землекористування, – каже Юрій Ворко.
Знайти порозуміння підприємці та дирекція ринку спробують завтра. Діалог пройде у міському відділені поліції об 11:00.

 

Попередня стаття

Півсотні голів забили тернопільські футзалісти у Вищій лізі (Відео)

Наступна стаття

Почесне звання «Мати-героїня» присвоїли 22 жінкам Тернопільщини

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.