Завдяки таким компаніям як “МедіаТОР” Тернопільщина має всі шанси зробити прорив у кіноіндустрії (Відео)


В Україні відновлюється кінематографія, – зазначив голова Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра у підсумковому випуску новин телеканалу “МедіаТОР”  “У фокусі тижня”. Одним із регіонів, який має величезний потенціал для зйомок фільмів, є Тернопільщина, каже він. Тут зосереджена велика кількість архітектурних і природних пам’яток і є безліч локацій, які завжди шукають режисери.

Стимулює розвиток кіно, зокрема, й заборона багатьох фільмів та серіалів російського виробництва. В українському кінопросторі утворився певний вакуум, який треба заповнити,  каже пан  Леонід. І це має бути якісний, різного жанру кінопродукт.

– Ми дуже вчасно стартували, оскільки українське кіно почало відновлюватися і, власне, держава почала вкладати величезні кошти. В силу того, що заборонено більше 500 різноманітних кінопродуктів російського виробництва або тих продуктів, де грають актори, або працювали режисери, які висловлювалися проти суверенітету України, створився певний вакуум, який треба заповнити. Але заповнити якісним кінопродуктом. Це мають бути і кіносеріали, і кінофільми, як жанрові, як повнометражні, так і короткі метри, так і анімація. І також дуже велика увага на дитячий кінопродукт. Фактично, Україна такого кіноконтенту не має. Тому, для Тернопільщини це шанс. Скажу вам так, що середній фільм зараз коштує близько 40-50 мільйонів гривень. Відповідно, процентів 70-80 можуть залишатися на цій території, – каже голова Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра.

Відродження українського кіно – це розвиток економіки. Це збільшення робочих місць з доволі великою зарплатою, зазначив чоловік. У зйомках фільмів на Тернопільщині однією із проблем залишається брак професійних студій, які займалися б різними елементами кіновиробництва.

– Якщо завдяки таким компаніям як ваша вдасться сформувати коло професійних студій, професійних компаній, які можуть займатися різними елементами кіновиробництва, тобто, від продакшн до пост-продакшн, до, можливо, обслуговування деяких елементів, до пошиття костюмів, до відбору локації, відбір акторський, озвучення і таке інше, ми зможемо, власне, тут претендувати на такий прорив. Отже, Тернопільщина всі шанси має, – зазначив голова Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра.

Попередня стаття

На чортківських очевидців, які завадили п’яному водієві сісти за кермо, заявили у поліцію

Наступна стаття

Миколай на Тернопільщину принесе сніг та морози

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.