Унікальний Центр Науки поповнюватимуть новими експонатами (Відео)

Проект “Територія розвитку”

Уроки географії, хімії та фізики відтепер стануть улюбленими для тернопільських школярів. Побачити, як у вир закручується вода, ростуть гори та навіть долучитися до розвитку штучного інтелекту відтепер можна у міському Центрі Науки.

Неабияк новаціям тішаться педагоги.  Кажуть такі технології є лише у найкращих європейських школах, а відтепер і у Тернополі.

– Японські школярі вивчають ландшафти у географії саме завдяки таким пристроям, які представлені у Центрі Науки. Відтак це означає, що ми наближаємося не лише до європейської освіти, але загальносвітової, – каже викладач ТНПУ ім. В. Гнатюка Ольга Барна

Облаштували центр за кошти із громадського бюджету, проект обійшовся у мільйон гривень. Організатори наголошують, на досягнутому не зупинятимуться, тож шукають меценатів для подальшого розвитку.

Облаштувати Центр допомоги друзі з Харкова, де вже успішно існує подібний проект. Але до роботи активно взялися у тернопільські науковці. Тут презентуватимуться і їхні винаходи, – розповідає голова «Центру Науки Тернополя» Христина Білінська.

Розвиток інновацій неабияк підтримує Агрохолдинг«МРІЯ». У компанії вже мають добру практику у співфінансуванні місцевих наукових пікніків. До саморозвитку учнів долучилися і цього разу. Агрохолдинг виділив понад 80 тисяч гривень на поповнення експонатів у Центрі Науки.  Обновки пояснюватимуть школярам, як працюється у сільському господарстві.

–  Ці кошти будуть спрямовані на два проекти. Перший біологічного спрямування, де можна буде побачити, як розвиваються рослини. Інший – пов’язаний з системою ваг за допомогою якого можна буде підняти великі вантажі, Зокрема трактор,  – директор благодійного фонду Агрохолдингу «МРІЯ» Василь Мартюк.

Щороку на підтримку наукових проектів Агрохолдинг виділяє близько 100 тисяч гривень. У компанії переконані – технічні інновації є невід’ємною частиною розвитку аграрної сфери.

Попередня стаття

У Кременці згоріла фабрика з виробництва текстилю і матраців ТОВ «Ватин»

Наступна стаття

Молодик спорожнив скриньку для пожертв у церкві в Тернополі (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.