Блогерка з Києва розповіла яким побачила Бучач. Фото

Київська блогерка Олена Заславська описала поїздку до невеличкого містечка на Тернопільщині. Раніше Бучач їй асоціювався лише з коньяком, а після прогулянки вуличками побачила італійські квартали, відчула дух творчості та історії.

Розпочала свій маршрут з ратуші. Її споруджували видатні майстри-архітектори Бернард Мератин та Йоан Георгій Пінзель.

– Видатний зразок стилю українського бароко зараз знаходиться в процесі реставрації, яка хоч і повільно, але все-таки просувається. Нинішній міський голова Йосип Михайлович розповів нам, що пропонувалося після реконструкції розмістити там міську адміністрацію. Але все-таки залишили доступним для розміщення експозицій виставок, – написала Олена Заславська.

Вузенькі вулички Бучача нагадали блогерці італійські квартали з невеликими акуратними будиночками.

– Все місто з горбами та западинами. Деякими підніматися не так вже комфортно, але ведуть вони до найцікавіших місцями. З висоти руїни середньовічного феодального замку 14 століття місто лежить, як на долоні. Звідси й почався Бучач. На спуску розташований Бучацький костел Успіння Матері Божої. Служби в ньому проходять вже понад 300 років, а інтер’єр весь виготовлений все тим же майстром Пінзелем і його учнями. Збереглися навіть оригінальні дерев’яні скульптури.

Найбільш ефектним місцем здався Олені Василіанський монастир, де проходять служби та навчаються юнаки в колегіумі. Звідси також відкривається панорама міста. Останніми місцями з поїздки до Бучача був арт-дворик Art Dvir Buchach та затишна кав’ярня, у якій можуть показати, де зберігається ключ від синагоги.

Попередня стаття

До ікони з Тернопільщини моляться в Угорщині

Наступна стаття

Довірливого тернополянина обікрав псевдопрацівник банку

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.