У Кальному різдвяна коляда лунала на все село (Відео)


Близько сотні жителів села Кальне Козівського району зібралися у перший день Різдвяних свят, щоб прославляти новонародженого Ісусика. Церковний хор, дорослі та малі колядували вулицями села.

Різдвяну коляду організував священик церкви Святого Миколая Михайло Бойко. Односельчани разом з Марійською дружиною, Вівтарною дружиною, Молодіжною організацією «Кадош» зібралися на Різдво. Спершу заколядували священику, а потім пішли вулицями села. Маленькі віншувальники бігли від хати до хати, дорослі виходили на вулиці і навіть гості долучалися до гурту з колядою.

До коляди готувалися усі завчасно. Неодноразово  збиралися та колядували напередодні. На свята лунала коляда з музичним супроводом. Місцевий завклуба Михайло Іванюта грав на баяні, а Марія Мультан на скрипці.

– Усі колядки знаю з дитинства. З третього класу ходила разом з Марійською дружиною, зараз – разом з учасниками «Кадош». Нас було близько сотні, весело, радісно і не страшно, що болото повсюди. Так підтримуємо наші українські традиції, прославляємо новонародженого Ісусика в кожній домівці, – розповіла Леся Кінаш.

Окрім різдвяної коляди в селі організували вертеп.

Фото та відео Віталія Чижевського

 

Попередня стаття

Сотні тернополян долучились до Флешмобу-КОЛЯДА “Україна чекає на тебе!” (Відео)

Наступна стаття

До ікони з Тернопільщини моляться в Угорщині

One Comment

    Avatar
  • ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.