Із-за кордону на Тернопільщину повернулася ікона Зарваницької Божої Матері (Відео)


Ікона Зарваницької Божої Матері після кількох місяців мандрівок повернулася із-за кордону на Тернопільщину.  Святиня перебувала у різних парафіяльних осередках Європи, перед іконою молилися українські заробітчани, а також високодостойні церковні лідери і вірні Римо-католицької Церкви.

Зустрічали її у Марійському духовновному центрі «Зарваниця» чотири Архиєреї УГКЦ, десятки священиків та сотні вірних, які прибули туди 13-14 січня.

Після процесійної ходи з іконою Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій очолив Божественню Літургію у Соборі Матері Божої Зарваницької спільно із Єпархом Бучацьким Димитрієм, Єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівським Теодором та особливим гостем зі США, Єпископом-помічником Філадельфійської архиєпархії Андрієм. Повідомляє прес-служба Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ.

Нагадаємо,  у жовтні минулого року Зарваницька Богородиця вирушила в паломництво до Ватикану й Італії. 15 жовтня ікону виставили на площі Святого Петра, де під час Меси Святіший Отець Франциск І, Папа Римський, канонізував нових святих і мучеників. По завершенні Папа благословив дві нові корони, які відтепер прикрашатимуть чудотворну ікону.

Коронація Зарваницької Богородиці відбулася 150 років тому з волі і благословення Папи Римського Пія IX. Після перебування у Ватикані ікона прибула до собору Святої Софії. А відтак перебувала в багатьох італійських містах, де розташовані українські громади.

 

Попередня стаття

Дорогий і неякісний, – тернополяни про здорожчання хліба (Відео)

Наступна стаття

“Ні квитків, ні контролерів”, – у тернопільських маршрутках випробувальний місяць (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.