У Польщі українцям на Водохреща дають вихідний

Кілька годин тому у Вроцлаві відбулася велика процесія до річки Одри для освячення йорданської води. Після Йордану священики освятять помешкання бажаючих та новоприбулих до парафії за усним запрошенням або за заявкою по електронній пошті.

 

Греко-католицька церква у Вроцлаві налічує понад 1000 вірних. Інші парафіяни належать до православної церкви. Це українці, білоруси, росіяни, грузини та лемки, які живуть у цьому місті. За ​​офіційними даними у Вроцлаві зараз проживає та працює приблизно 100 000 громадян України, повідомляє портал wroclaw.pl . Не всі з них є віруючими.  А ті що вірують поділяються на  православних та греко-католиків.

– Кількість відвідувачів недільних літургій значно зросла, – повідомляє о. Андрій Михайлишин, настоятель греко-католицької парафії Воздвиження Чесного Хреста.

 

Однак, більшість українців, які живуть у Вроцлаві, говорять, що вони не знають про існуючий в Польщі закон, який дає їм можливість отримати звільнення з роботи у дні, коли в Україні святкують. Роботодавці також не повідомляють своїх закордонних працівників про це право.

 

Проте ситуація у вроцлавських вишах є зовсім іншою. Студентів зі Сходу готові звільнити з занять, якщо вони заздалегідь повідомлять про свою відсутність, – каже Оксана Коньор, директор однієї із тамтешніх ІТ-компаній.

 

Попередня стаття

Тернополяни занурювалися у крижану воду, щоб бути здоровими (Відео)

Наступна стаття

Водосвяття у селі Переволока: соснова брама на Стрипі та голуби (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.