З квітня ціна на газ може здорожчати на 8,3 відсотки

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Змінити методику визначення ціни на газ для населення планує Кабмін з квітня 2018 року. А це призведе до подорожчання газу більш, як на 8 відсотків, – йдеться на сайті КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”. А саме, з 4 тисяч 942 гривень за тисячу кубометрів газу до 5 тисяч 352 гривні і діятиме така ціна на блакитне паливо до 1 квітня 2019 року. Відповідний проект постанови підготовлений Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

Згідно з документом, з 1 квітня пропонують повністю відійти від принципу визначення ціни газу для населення і перегляду її кожні 6 місяців в залежності від ціни імпортного паритету.

Спеціальні зобов’язання на суб’єкти ринку природного газу покладатимуть на період 2018-2021 років. Ціну газу визначатимуть на 12 місяців – з 1 квітня 2018 року по 1 квітня 2019 року і так далі. Її формуватимуть як середньоарифметичну ціну імпортного газу на німецькому газовому хабі (NCG) без урахування вартості транзиту до кордону України (Hub).

Відстрочити оприлюднення ціни вирішили до узгодження механізму її визначення з МВФ та Європейським енергетичним співтовариством. До публікації рішення ціна залишиться на поточному рівні — 4 тисячі 942 гривні за тисячу кубометрів газу без ПДВ. Повідомляє КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”.

Попередня стаття

У Тернополі на Великогаївському мості ДТП (Фото)

Наступна стаття

Завтра тернополян закликають не сідати за кермо автівки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.