Попри заметіль, тернополяни відзначають День соборності (Відео)


Цього року минає століття, як 22 січня українці відзначають День Соборності та Свободи України. Його ще називають днем Злуки,  адже саме сьогодні було  проголошення возз’єднання Української  Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки .

 

Незважаючи на погодні умови тернополяни також взяли участь у святкових  заходах   приурочених до Дня Соборності. Вшанували пам’ять Січових Стрільців і керманичі краю.

 

– Нам важливо, поєднати Україну , – каже голова Тернопільської облдержадміністрації  Степан Барна, –  з усвідомленням того, що нам потрібна українська армія, з усвідомленням того, що ми маємо всі об’єднатися не навколо прапорів, як тоді партії намагалися об’єднуватися, а довкола прапора одного –  української держави. Що має забезпечити і розвиток і процвітання нашої держави.

 

Однією з головних традицій Дня соборності є вибудовування живого ланцюга, який символізує єднання народу нашої країни. Сьогодні така акція відбудеться на межі Гусятинського та Чемерівського районів. Там  візьмуться за руки жителі двох областей: Тернопільської і Хмельницької. Живий ланцюг від заходу до сходу країни утворюють люди різних поколінь, професій і соціального статусу. Щорічні акції 22 січня нагадують українцям, що ми єдина і неподільна країна.

 

Попередня стаття

Врізався в бордюр і перекинувся. У селі Товсте “занесло” ВАЗ (Фото)

Наступна стаття

Дев’ять сантиметрів снігу. Рух автошляхами Тернопільщини сповільнився (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.