Тернопіль стане центром кіновиробництва (Відео)


Шість областей підписали меморандум про співпрацю для виготовлення якісних кінострічок.

У Тернополі зібралися кінокомісії України, а також засновник Італійської фільмкомісії Фабіо Канепа, режисери та продюсери.

– Кіно – це глядачі, якщо не буде можливості демонструвати фільми у регіонах – то вся наша діяльність нічого не варта, – наголосив голова Асоціації продюсерів України Володимир Філіпов.

Окрім підписаного Меморандуму, кінокомісії мають намір створити Асоціацію кінокомісій України та вступити до Європейської асоціації кінокомісій.

– Сподіваємося, цей меморандум, який врахував і українську нормативну практику і європейський досвід, стане стартом дієвої взаємодії між всіма регіонами України. Так разом зможемо творити кіно, – зазначив  голова Тернопільської кінокомісії Леонд Бицюра.

Нагадаємо, у Тернополі кінокомісія діє з серпня минулого року. Вона формує базу даних про кіно локації у нашому регіоні, є майданчиком для розвитку акторів, режисерів, сценаристів, операторів та продюсерів.

Попередня стаття

«Тепер судитимуть не Бандеру, тепер судитимуть «за Бандеру»

Наступна стаття

У Тернополі водій вантажівки порвав тролейбусну лінію

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.