Дочка Віктора Гурняка отримуватиме президентську стипендію

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Указ про призначення стипендій дітям журналістів, які загинули під час виконання професійних обов’язків, підписав Президент України Петро Порошенко. Зокрема, 6-річній  Юстині Гурняк та 4-річній Олені Черніковій.

 

Тернопільський журналіст Віктор Гурняк та  Олександр Черніков із Дніпра загинули, захищаючи незалежність нашої держави у районі проведення антитерористичної операції.

 

Віктор Гурняк загинув 19 жовтня 2014 року від мінометного снаряду. Військовий під обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Слов’яносербського району Луганської області. Його посмертно нагородили Орденом «За мужність» III ступеня.

 

Журналістську діяльність Віктор Гурняк продовжував й під час бою. Його роботи розмістили на виставках у Польщі, Естонії та Німеччині. Зокрема, фотовиставку Віктора Гурняка з майже півсотнею світлин з лінії фронту, визволених та окупованих міст зі Сходу України «Донбас: війна та мир» відкрили 10 грудня 2014 року у Європарламенті. З 16 по 31 січня 2015 року в Українському Національному Музеї в Чикаго (США) відбувалась фотовиставка авторських робіт «Віктор Гурняк: дорога з Майдану».

 

Олександр Черніков  народився у Дніпрі. Загинув боєць 9-ї роти 3-го батальйону 25-ї окремої аеромобільної бригади журналіст 22 січня 2015 року в бою під Донецьким аеропортом під час виконання військового завдання. Повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України Петра Порошенка. 

Попередня стаття

Біля тернопільського суду другий день голодує жінка (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі зі снігу витягнули «швидку»

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.