Тернопільський бард просить “не стріляти у Володимира” (Відео)


Днями у соцмережах розпочалася дискусія народжена публікацією директора Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича. У його пості у Фейсбуці йдеться про “вичавлення совка” з українського суспільства і відмови від багатьох ідолів минулого.

У приклад він навів барда радянської доби Володимира Висоцького. Це породило в суспільстві несприйняття і критику, а з іншого боку підтримку, яку озвучив Володимир В’ятрович.

– Добре, що ми не сперечаємося хто кого більше зрадив, або хто має великі здобутки. Ми говоримо про важливі речі, а це формування нового покоління українців, тих, хто немає совкового менталітету. Адже це шкодить нашому суспільству, особливо в теперішній умовах російсько-української війни, – каже історик Олег Вітвіцький.

Реакція на таку дискусію, каже історик,  має бути у відповідному форматі. Володимир Висоцький – відомий бард, він був цілою епохою для  людей, які жили в Радянському союзі. Саме тому відповідь на дискусію Олег Вітвіцький дав бардівську. Він написав текст «Не стріляйте у Володимира». Для бардів не потрібно закінчувати консерваторію, каже пан Олег, тому й текст зазвучав під гітару.

– Коли В’ятровича критикували «не вчи нас жити», «не чіпай Висоцького», хотілося його підтримати. Але я слухав Володимира Висоцького, багато пісень пам’ятаю досі. Сьогодні ми не гірші і не кращі. Україна змінюється, народжується  нова нація і дивитися в минуле неукраїнське нам не варто, у нас свої герої. Все ж важливо пам’ятати добрих бардів і шукати таких авторитетів серед нас, – розповів Олег Вітвіцький.

Бардівська пісня «Не стріляйте у Володимира» сьогодні є дебютом. За словами пана Олега, у ній він не відстоює жодної позиції висловленої у дискусії, пісня є альтернативою.

 

Попередня стаття

За вбивство товариша жителю Березовиці загрожує 10 років ув’язнення

Наступна стаття

Чоловік на Тернопільщині викрав телефон, щоб відімстити товаришу

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.