Тернополян закликають обрати лікаря, щоб лікуватися безкоштовно (Відео)


З січня стартувала медична реформа. За словами начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Ростислава Левчука, медичні заклади Тернополя перетворено в підприємства, створена електронна реєстратура і мережа на первинній ланці, зроблений реєстр пацієнтів та лікарів. Відтак, до впровадження медичної реформи тернопільські заклади охорони здоров’я, готові.

Згідно з медичною реформою, каже Ростислав Левчук, держава виділятиме кошти на пацієнта. Щоб отримувати медичні послуги первинної ланки безкоштовно, потрібно обрати лікаря і підписати з ним декларацію.

– Держава гарантує такі напрямки безкоштовної допомоги, як екстренна невідкладна допомога, рододопомога, хоспісна і дитяча допомога, – розповідає Ростислав Левчук.

З квітня розпочнеться укладання декларацій та угод на надання первинної медичної допомоги. До цього часу тернопільські лікарі закликають визначитися з сімейним лікарем чи дільничним терапевтом або педіатром. Договори з сімейними лікарями може підписувати уся сім’я, або кожен член сім’ї окремо з різними лікарями. Кошти за оплату первинної медичної допомоги держава виділятиме згідно з декларацією.

– З 2019 року, ті особи, які не бажають укласти відповідну декларацію, оплачуватимуть первинну медичну допомогу самостійно. Держава не буде мати сигналу у вигляді декларації, що певний пацієнт уклав угоду з певним закладом охорони здоров’я, – каже головний лікар міського закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Микола Медвідь.

З 1 липня запрацює Національна служба здоров’я. Тоді й розпочнеться фінансування первинної медичної допомоги.

 

 

Попередня стаття

Армія повинна бути забезпечена сучасною технікою, а військові – гідними виплатами, – Анатолій Гриценко (Відео)

Наступна стаття

В аварій на Микулинецькій загинув чоловік, 9-річна дівчинка в лікарні (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.