Армія повинна бути забезпечена сучасною технікою, а військові – гідними виплатами, – Анатолій Гриценко (Відео)


Країна немає жодної перспективи, якщо вона не є технологічно розвинутою, – такою заявою розпочав у Тернополі зустріч із журналістами лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. Добре озброєна армія має бути першочерговим завданням влади. А підприємства та структури, які розробляють та виготовляють військову техніку – це потужний драйвер інженерної думки, технології і науки у країні. В усіх державах завжди все найновіше і найкраще у плані техніки було спочатку у військових, – зазначив політик.

 

Раніше у цій сфері працювали сотні підприємств і організацій різного рівня. Якщо тоді, у кращі часи, в оборонно-промисловому комплексі України були залучені понад півмільйона людей, то зараз, найм’якше, як можна охарактеризувати, це “стан кризи і безнадії”, – додав Анаталій Гриценко.

 

На жаль, – каже лідер політичної партії «Громадянська позиція», – сьогодні майже вся техніка, яка поліпшує і покращує життя, де вкладені наука і розум – імпорт. В Україні професія інженер-конструктор та інженер-технолог практично зникає.

– Подивіться, хто сьогодні поступає в університети, на які спеціальності. Дуже мало тих, хто хоче реалізувати себе в технічній сфері. Але все, що рухається, все, що знімає нас, всі комп’ютери і гаджети, від снігоприбиральної техніки до побутової техніки вдома.. Там, де є мізки, де є наука, додана вартість, все це – імпорт. І ми не можемо перекрити величезними купами зерна чи вугілля оцю додану вартість. Цей прорив ми повинні здійснити. Бо країна немає жодної перспективи, якщо вона не є технологічно розвинутою.

Ще однією, нагальною для вирішення, є проблема пенсій та виплат військовослужбовцям. На думку Анатолія Гриценка, осучаснення пенсій для цієї категорії людей не відбулося. Прийняти відповідну постанову, затвердити схему посадових окладів, яка відповідає реальній ситуації – це повноваження Кабінету Міністрів України.

– Що виходить по суті, як держава ставиться до людей у погонах? Військовий – це не тільки Збройних Сил, а й всіх інших силових структур. Поки ти служиш, а зараз воюєш, ти – потрібен. Тільки ти звільнився в запас, все – ти нікому не потрібен. Так не має бути. Різниця в доплаті між присвоєнням чергового військового звання – 5 гривень. І коли отримують за військове звання 140-150 в армії, а в прокуратурі 2-2,5 тисячі гривень, 3 тисячі 600 гривень за таке ж звання. Прокуратура і армія, яка воює, вона отримує в 20 разів менше – чим це можна пояснити. Військові – це люди організовані. Поки що вони вийшли мирно. Але, повірте мені, якщо вони захочуть, то  знесуть і Верховну Раду і Кабмін. Чи треба допускати до цього – я вважаю, що ні, – зазначив Анатолій Грицено. 

Попередня стаття

Рятуючи сина, тернополянка втратила власні заощадження

Наступна стаття

Тернополян закликають обрати лікаря, щоб лікуватися безкоштовно (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.