«Без хороших саней, далеко не заїдеш», – спортсмен про враження з Олімпіади-2018 (Відео)


 

Олімпійські ігри-2018 для саночника з Кременця Андрія Мандзія стали нещасливими. За 14 секунд після старту, на швидкості понад 100 кілометрів, хлопець випав із саней. Під час короткого заїзду Андрій все ж встигає повернутись на сани, проте, фінішує останнім. Вдома хлопець розпаковує речі і ділиться пережитим.

 

 

У змаганнях на санках, каже Андрій Мандзій, велику роль відіграє те, на чому катаєшся.

– У цьому сезоні підготував супер старт, але по трасі сани не розганялися. Скільки не готуй фізичну форму, без нормальних саней хорошого результату не буде.

 

А сани, на яких мчав спортсмен, як вже встало відомо українцям,  після заяв Міністра спорту про повну комплектацію і публікації Андрія про спортивну реальність,  хлопець збирає сам в гаражі.

 

 

До цьогорічних змагань  Андрій  готувався 4 роки. Окрім щоденних силових вправ та заїздів, столярний станок та інструменти. Сани для змагань, каже хлопець, майструють чи не всі українські спортсмени, і у кожного свої фішки. Його, до прикладу,  надихає подарована відомим австрійським спортсменом, ходова.

– Вона стоїть тут завжди, це якби такий еталон.

 

Андрій пояснює, у змаганнях результат часто залежить від старту. І це в нього добре вдається, як доказ наводить одночасний старт із переможцем Олімпійських ігор у Сочі в 2015-му. Тоді хлопець теж не дійшов до перемоги через сани. І то був стимул до майстрування.

 

 

– Набор пластинок набирається, набирається, всі слої ставляться так, щоб не збігалися, щоб сани були міцніші. Між слоями минулого року ставив резину, цього року – коркове дерево, щоб краще поглинало вібрацію на трасі, – розповідає спортсмен-саночник, учасник Олімпійських ігор-2018 Андрій Мандзій.

 

Закінчивши зі столярським ремеслом хлопець поспішає на єдину санну трасу в Україні, що неподалік його дому. У роздягальні, ще не розпаковані, привезені із Пхьончхану олімпійські сани.

 

На кременецькій трасі Андрій тренується змалку, проте історія з нею, як з санками: вона старіє, а в ремонт вкладати нікому.

 

– На цю трасу привів мене дідусь у десять років. Я ріс разом з нею, вона поступово будувалася, але зараз я виріс, і виявився сильніший за неї, траса старіє набагато швидше, – розповідає спортсмен-саночник, учасник Олімпійських ігор-2018 Андрій Мандзій.

 

 

З Кореї цього річ саночник привіз прапор з автографами українських спортсменів. Каже, його відвезе у свій університету до Львова. А поруч маленький племінник приміряє олімпійський сувенір.

 

– То дядько Андрій таку маску мені привіз, але не знаю що за маска, от ще одна, зараз покажу. Я вболівав за нього, сподівався, переможе, – каже племінник Володя.

 

Спортсмен посміхається, бо вірить, його старання не даремні і попереду ще не одна перемога. А падати духом не можна, бо слідами йдуть майбутні знанні олімпійці.

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У Кременецького району – новий очільник

Наступна стаття

Екс-заступника прокурора Кременецького району ув’язнили на 6 років

One Comment

    Avatar
  • Андрію, МОЛОДЕЦЬ! Шкода, звичайно, що так сталось на трасі у Кореї, але на старті того заїзду, час старту був чи не найкращим! Удачі і успіхів тобі у майбутньому!

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.