За добу на Тернопільщині – троє постраждалих від обмороження (Відео)


Зима на Тернопільщині лютує. Лише за вчора, 26 лютого, зафіксували 3 випадки обмороження. Чоловіків госпіталізували.

 

– Від початку року на Тернопільщині зареєстровано 10 випадків переохолодження, 4 з них – летальні. Також вчора до лікарень госпіталізували ще 3 чоловіків з обмороженням кінцівок. Одного, мешканця с. Ласківці Теребовлянського району, 1970 року народження, безробітного, з обмороженням верхніх кінцівок, без свідомості виявили на вулиці місцеві жителі. Іншого, жителя м. Теребовля, 1980 року народження, із загальним переохолодженням організму, без свідомості виявили працівники екстреної медичної допомоги в м. Теребовля на вул. Ломоносова, 12. Стан обох потерпілих – важкий, без свідомості.

Того ж  дня до приймального відділення Тернопільської комунальної лікарні №1 госпіталізовано з обмороженням обох кистей та стоп жителя с.Мечищів Бережанського району, 1968 року народження, інваліда ІІ-ї групи, – повідомляють в Управлінні ДСНС України у Тернопільській області.

 

Медики кажуть, троє чоловіків були у стані алкогольного сп’яніння. Відтак наголошують  ризик замерзання у таких випадках надзвичайно високий.

– У мінусову температуру, більше того 20-градусні морози, вживати спиртні напої категорично забороняється. Адже спиртні напої, хоч і викликають ілюзію зігрівання, однак сприяють високій та швидкій втраті тепла, внаслідок чого переохолодження організму наступає значно швидше. Зазвичай маємо справу з обмороженими кінцівками, які можуть призвести привести до гангрен та навіть ампутації кінцівок, – розповідає завідувач приймального відділення Тернопільської університетської лікарні Володимир Саміда.

Попередня стаття

Дідусь з Кременця зрізав сосни, щоб зігрітися, та їх конфіскували

Наступна стаття

За роботу повією жінкам Тернопільщини пропонували 3 тисячі доларів

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.