Близько півсотні людей вийшли з плакатами на берег Дністра

Сьогодні біля моста через Дністер у селі Нижнів Івано-Франківської області відбулася акція «Зупинимо будівництво ГЕС на Дністрі», присвячена Міжнародному Дню боротьби проти гребель. Жителі Придністровських сіл Тернопільщини та Івано-Франківщини спільно виступили проти згубного будівництва. Люди пам’ятають повені минулих років та з обуренням висловлюються до планів Кабміну щодо ГЕСів на Дністрі, які можуть призвести до підтоплення земель та масового відселення місцевих жителів.

 

У заході також взяли участь громадські активісти, екологи і туризмознавці. Привернути увагу громадськості до проблем негативного впливу ГЕС на екосистему річці Дністер, змусити Кабінет Міністрів України скасувати пункти програми розвитку Гідроенергетики України до 2026 р. щодо будівництва ГЕС на Дністрі – основна мета активістів та учасників акції. Позиція є одностайною – «Ні» будівництву ГЕСів на Дністрі!, – повідомляє на своїй сторінці у Facebook Volodymyr Gergeliuk. 

Попередня стаття

Тернополянам розказали, як заробляти у соцмережах

Наступна стаття

Сьогодні – Міжнародний день сну

One Comment

    Avatar
  • Повністю підтримую, будівництво ГЕС вб’є наш Дністер. Загине вся червонокнижних риба, зміниться вся екосистема, про туризм можна забути. Врятуємо нашу прекрасну ріку Дністер від варварів!!!

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.