З-під криги на Тернопільському ставі витягнули чоловіка (Відео)


Тернопільські рятувальники провели показове тренування із порятунку людини. Щоб врятувати чоловіка, який нібито провалився під лід їм знадобилося декілька хвилин. Показали три способи порятунку. Перший за допомогою рятувального катамарану, яким потерпілого транспортували до берега і там надали першу медичну допомогу. Другий етап порятунку – за допомогою кінця Александрова, це мотузка за яку чіпляється людина, що провалилася під лід, а після її витягують. Також рятувальники показали, як з крижаної води можна вибратися самотужки.

 

– Головне не панікувати. Якщо на вас багато одягу, не знімати його, бо це займе багато часу. А відразу перекинутися на спину, відштовхнутися ногами, щоб частина тулуба опинилася над льодом. А коли ви повністю вибралися з воли – не зводьтеся одразу на ноги, відкотіться у те місце, де достатня товщина льоду, – каже заступник начальника аварійно-рятувального загону У ДСНС України у Тернопільській області Володимир Баран.

 

Від початку року рятувальникам не доводилося виїжджати на подібні операції порятунку. Тому проводять навчання, аби не втрачати навиків.

 

– Нещодавно у Монастириському районі рибалка нехтуючи всіма правила безпеки вийшов на лід і провалився. На щастя його побачив перехожий і зумів врятувати.  Загалом від початку року на водоймах області загинуло 6 людей, – каже керівник прес-служби У ДСНС України у Тернопільській області Сергій Данілін.

 

Попередня стаття

Наші земляки – призери чемпіонату з греко-римської боротьби

Наступна стаття

І фотоапарат не продав і гроші втратив: тернополянина ошукав покупець

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.