7 квітня – Благовіщення

Благовіщення – це одне з дванадцяти найголовніших свят для християн. Саме в цей день Діва Марія отримала від ангела звістку про те, що вона народить Сина Божого. Від дати Благовіщення до Різдва Христового має минути 9 місяців. Відповідно Благовіщення припадає на 7 квітня.

 

Традиція відзначати Благовіщення 25 березня за юліанським календарем, а отже, 7 квітня за григоріанським, з’явилася в 560 році за наказом імператора Юстиніана. Відтоді дата Благовіщення не змінювалася. У 2018 році це свято припадає на останній день Великого посту – Великодню суботу.

 

Згідно з історією, Марія з міста Назарет була звичайною дівчиною. До 14 років її виховували при храмі, а у віці, коли їй належало виходити заміж, вона вибрала свою долю і дала обіцянку Богу, що збереже свою вірність і назавжди залишиться Дівою.

 

Відтак, священнослужителі передали Марію в будинок її родича, 80-річного старця Йосипа, з яким її і заручили. Там Діва вела звичне життя протягом чотирьох місяців, після чого отримала звістку від Архангела Гавриїла. Він з’явився в будинок праведного Іосифа, коли Марія читала Священне Писання, і сказав: “Радуйся, благодатна! Господь з тобою! Благословенна ти між жонами”. Далі ангел повідомив, що Марія народить сина і має назвати його Ісусом. Марія відповіла, що вона раба Господня і хай буде так, як хоче Бог.

 

День, коли Діва Марія дізналася про те, що скоро стане Матір’ю Божою, став найважливішою подією в житті християн. На Благовіщення Господь «благословить усяке дихання», і після цього дня можна розпочинати роботи в полі, все буде добре рости, квітнути й колоситися.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Тернопільські храми перевіряють, аби запобігти нещасним випадкам (Відео)

Наступна стаття

На Бережанщині зубний біль у донечки мама лікувала стусанами

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.