Все залежить від прізвища та крісла, у якому це прізвище сидить, – Тетяна Колесник

Була щойно на суді, де розгляди апеляцію на ухвалу слідчого судді Дуди О. від 23 березня, в якій слідчий суддя задовільнив клопотання продовжити тримати під вартою Михайла Іваненка ще на місяць.

 

Я, відверто, не знаю (та й не можу знати, на жаль) усіх деталей провадження по Іваненку, але, мабуть, в цій історії одну з ключових ролей відіграє прізвище.

 

Сидячи в залі суду, пригадалось кілька випадків… Ось чоловік з прізвищем Камінський. Той, що в минулому був правою (вірною) рукою та заступником Сергія Надала. Спочатку його відпустили під заставу у 97 (!) тис. грн.., а потім Камінський обійшовся штрафом у 25,5 тис. грн. Хоча підозрювали чоловіка у «жирному» хабарництві і затримували прямо на робочому місці столичні правоохоронці з усіма «почестями». Та підсумок один – на свободі.

 

Далі. Чоловік з прізвищем Сорівка ( директор КП «Місто») – «взяв» 600 доларів від місцевого підприємця за вплив на службових осіб міськради щодо прийняття ними рішень у безперешкодному отриманні дозволу на розміщення об’єкта торгівлі у Тернополі.

 

Тоді головний архітектор міста Василь Бесага аж у Насірова загрався – зліг у лікарню. Кажуть, що правоохоронці і його шукали в той день, двері ламали до кабінету. Цілий корупційний ланцюг мовляв виявили …

Та у підсумку Сорівці дали 20 400 грн. штрафу. І, звісно, на сайті міськради Сорівка досі значиться як директор КП.

Обійшовся штрафом і чоловік з прізвищем Козак – екс-директор КП облради. Козака теж «ловили» на хабарі, але у підсумку відпустили за штраф. (вибачте, що не всіх затриманих-відпущених згадую, бо пост був би надто довгим 🙂

 

Сюди ж, до колекції, кілька проваджень проти діючих депутатів міськради Тернополя. Деякі – уже закінчилися штрафами за хабарі, деякі – на фініші, але фігурантів не тривають під вартою, не бояться, що вони втечуть чи вплинуть на слідство.

 

Мабуть, справа у прізвищах та кріслах. Про нападників на Ігоря Турського взагалі мовчу. Ледь встигаю слідкувати за їхніми оновленнями в «Інстаграмі». Хлопці взагалі не переймаються тим, що серед білого дня в центрі міста людину підрізали.

У них, правда, крісел зручних немає, але їх прізвища знають ті, хто може забезпечити спокійне майбутнє навіть після кримінального злочину.

 

А ось, на скільки мені відомо, у Михайла Іваненка і крісла немає, і прізвище його наближеним до «верхівки» не назвеш. Тому продовжують тримати під вартою без права на заставу. Знову ж таки наголошую, що кожен має відповідати перед законом, якщо його порушив, але прізвища та крісла часто вищі за усі закони…

 

Та й таке.

 

P.S. на фото один із «заколотників» нападу на екс-депутата красується на фоні чи то поліції, чи то служби охорони. Все ок у хлопця, якщо хтось переймався …

Джерело сторінка в Фейсбук.

Попередня стаття

Великодні свята втомили тернополян (Відео)

Наступна стаття

Вперше на Великдень на воду спустили теплохід «Капітан Парій» (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.