Тернопільські педіатри підписують декларації з батьками маленьких пацієнтів (Відео)


Декларації, каже головний лікар Тернопільської дитячої комунальної лікарні Андрій Артимович, це сигнал для Національної служби здоров’я України про те, що є пацієнт, який чекає коштів на надання йому допомоги первинної ланки.

 

Міська дитяча лікарня обслуговує понад 46 тисяч тернопільських діток. Для надання їм медичної допомоги є 54 дільничних педіатри.

 

Підписати декларацію можна будь-де, не залежно від місця проживання. У кожному медичному закладі розміщена інформація про лікарів, їхню освіту та досвід. Все ж головний лікар радить підписувати декларації з тими спеціалістами, які надають допомогу зараз.

 

– Якщо пацієнт буде не задоволений наданням послуг свого педіатра, він може спокійно піти до іншого лікаря і з ним підписати нову декларацію. Попередня одразу скасовується, – розповідає Андрій Іванович.

 

Укладання договорів безстрокове. Для оптимізації процесу батьків планово повідомлятимуть коли прийти і підписати декларацію. Кошти для лікування маленьких пацієнтів виділятимуть вже з липня. Згідно з капітаційною ставкою, каже Андрій Артимович, це приблизно 800 гривень в рік на одну дитину. Цих коштів достатньо для забезпечення медичної допомоги первинної ланки.

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У Тернополі незаконно встановили баки для сортування сміття

Наступна стаття

У Чорткові посеред вулиці з хлопця зірвали ланцюжок та викрали телефон

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.