На Тернопільщині за побиття єгеря браконьєра засудили на 3,5 років

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На Тернопільщині браконьєр відсидить у в’язниці 3,5 роки за побиття єгеря. Чоловік своєї провини не визнав. Вирок виніс Лановецький районний суд Тернопільської області.  

 

Суд встановив, 15 листопада 2015 року обвинувачений з іншими мисливцями зайшов у приміщення Лановецької районної організації Українського товариства мисливців і рибалок та двічі вдарив кулаком єгеря. Потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження.

 

Допитаний у судовому засіданні 38-річний чоловік вини не визнав. Свою участь у вчиненні злочину заперечив. А також додав, що того дня він з іншими мисливцями полював у полі поблизу села Бережанка. Дозвільні документи у них були. У цей час до них автомобілем “Нива” під’їхав голова Лановецької районної організації УТМР. Посадовець попросив показати дозвільні документи, що четверо мисливці і зробили. Проте, чиновник сказав, що вони полюють незаконно, забрав документи і поїхав. Хоча в обвинуваченого документи не вилучались, він з іншими мисливцями поїхав в районну організацію УТМРу. Після їхньої розмови розмови голова установи повернув документи.

 

Посадовець, як свідок, спростував слова обвинуваченого. А також пояснив, що він як голова Лановецької районної організації УТМР 15 листопада 2015 року, коли почалось полювання на хутрового звіря разом із потерпілим, єгерем виявив чотирьох мисливців. Вони в порушення п.2 ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» полювали на території лісу відтворюючої ділянки агроформування Бережанської сільської ради. З метою припинення незаконних дій він вилучив у них відстрілочні та контрольні картки відстрілу дичини. Опісля, повернулись на робоче місце, аби скласти протоколи. В обід у приміщення Лановецької районної організації УТМР зайшла група мисливців на чолі з обвинуваченим. Почали кричати та ображати їх, вимагаючи повернути документи. Потім затриманий двічі вдарив єгеря кулаком по голові. Щоб не загострювати ситуацію, він повернув документи.

 

Проаналізувавши докази в їх сукупності, суд прийшов до висновку про доведеність вини браконьєра за ч.2 ст. 350 КК України. Оскільки скоєне правопорушення є злочином середньої тяжкості, суд призначив йому покарання у виді обмеження волі на 3 з половиною роки. А також стягнув на користь потерпілого 15 тисяч гривень спричиненої моральної шкоди.

Повідомляє прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

На Гусятинщині дитина вилила на себе гарячу олію

Наступна стаття

Жителька Тернопільщини звинуватила лікарів у неправильному лікуванні

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.