Любомир Лівель

Гусятинська райдержадміністрація затвердила, як вони говорять “дієву модель первинної медицини”. АЛЕ без(!!!) пунктів здоров’я ( читай без ФАПів) с. Сорока, с. Верхівці, с. Карашинці. Амбулаторію с. Перемилів понижують в статусі до пункту здоров’я (читай ФАПу).

Питання знову в грошах , але не на утримання мережі (ці кошти платить обєднана громада) а на ремонти , закупівлю автомобілів(кожен пунк здоров’я(ФАП) має буте забезпечений автомобілем) та обладнання. Гроші на ці речі виділяє Держава і в Гусятині вже вкотре порахували, що для Хоростківської громади це зажирно і трохи врізали мережу первинної медицини(більше собі лишиться). І це в той час коли Хоростківська громада замість того щоб відкрити свою лікарню віддала в район більше 8 млн. грн на Копичинецьку та Гусятинську лікарні під приводом що там лікуються жителі громади. При цьому райдержадміністрація центр ПМД передбачили в Гусятині ( де і так є лікарня , дві бригади швидкої з новими автомобілями) А чому не в Хоросткові? Райцентр не аргумент через два роки віе буде в Чорткові (згідно адміністративної реформи) і тим більше Гусятин не знаходиться в центрі(як Хоростків) а на окраїні району… Вважаю, що міська рада не має це подарувати і терміново обговорити цей “медичний псевдоплан” Гусятинської рда на комісії та вжити заходів.

 

Джерело сторінці у Facebook

Попередня стаття

Для дітей на Теребовлянщині обладнали сучасну сенсорну кімнату

Наступна стаття

У Гусятині чоловік здавав на металобрухт крадені металеві труби

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.