У тернопільських парках вийшли на полювання кліщі

 

До двадцяти укусів кліщів зафіксували епідеміологи цієї весни у Тернополі. В обласному лабораторному центрі наголошують: з потеплінням ситуація з кліщами ускладнюється. Відтак жителів краю просять не прогулюватися під деревами з оголеними частинами тіла.

 

Небезпека кліщів у тому, що вони можуть переносити інфекції та призвести до хвороби Лайма. Це захворювання загрожує навіть інвалідністю.

«Побільшало кліщів, коли з’явилися перші зелені листочки. Відтак ми розпочали моніторингові обстеження паркових зон міста Тернополя щодо заселенності іксодовими кліщами. Результати обстежень будуть використані для визначення обсягів проведення протикліщових заходів. Іксодові кліщі є переносниками багатьох інфекційних захворювань. Найбільш актуальними для області є іксодові кліщові бореліози або хвороба Лайма, кліщовий вірусний енцефаліт. При акарологічному обстеженні гідропарку «Топільче» зібрано 21 іксодових кліщів, в основному статевозрілі екземпляри. Скупчення кліщів відмічалися вздовж річки Серет, біля повалених дерев, пнів, в місцях, де було багато минулорічного опалого листя», – повідомили у ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Щоб не допустити масового розмноження кліщів, комунальники у Тернополі проводитимуть спеціальні профілактичні заходи. Також лікарі наголошують: при укусі кліща варто відвідати інфекціоніста.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Тернопільщині рибалка зґвалтував хлопчика, бо той заважав йому (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі невідомий викрав з гаражу паливо (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.