Злиття школи мистецтв з 21-ю батьки і вчителі оскаржуватимуть в суді (Відео)


Школу мистецтв злили з 21-ю. На сесії Тернопільської ради прийняли рішення об’єднати тернопільську загальноосвітню школу № 21 з Тернопільською обласною експериментальною школою мистецтв імені Ігоря Герети в спеціалізований ліцей.

 

З таким рішенням не згідний педагогічний колектив школи мистецтв та батьки. Кажуть, що рішення про реорганізацію, прийняте обласною радою, вже оскаржують в суді.

 

– Чому зараз це похапцем розглядають, чому не вивчити питання, не розробити положення який це буде ліцей, які там будуть програми і запропонувати їх педагогічному колективу обох закладів. Вони спочатку хочуть ліквідувати дві школи і створити якусь спеціалізовану школу ліцей. Ні 21 школа, ні школа мистецтв не є спеціалізова, працюють за іншими програмами, – розповідає голова батьківського комітету Тернопільської школи мистецтв Тетяна Цаволик.

 

Дочка Ігоря Герети та викладач Тернопільської школи мистецтв наголошує, що їхні навчальні плани авторські. У школі навчалося 70 дітей з області, продовжувати навчання у новоствореному тернопільському ліцеї вони не зможуть. Тому рішення Тернопільської міської ради вирішуватимуть в суді.

 

На сайті Тернопільської міської ради прокоментували, що після реорганізації будуть збережені робочі місця педагогам школи мистецтв та мережа класів закладів освіти, зокрема будуть функціонувати звичайні класи ТЗОШ №21 та спеціалізовані мистецькі – школи мистецтв. Примусового переведення дітей із звичайного класу до мистецького не буде. Також збережеться наступність навчання, зокрема діти ТЗОШ №21 навчатимуться і надалі за Типовими навчальними планами МОНУ, класи школи мистецтв – за планами, які визначені для даного типу закладу.

 

Попередня стаття

У неділю в центрі Тернополя молитимуться за єдність церкви в Україні

Наступна стаття

На Гусятинщині горів виробничий цех фермерського господарства

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.