На Тернопільщини вшанували 600 мешканців села, яких вбили нацисти (Відео)

 

На Лановеччині, у селі Молотків, вшанували пам’ять 617-ти місцевих мешканців, яких 75 років тому жорстоко вбили нацисти.

 

Про криваві події 1943 року сьогодні нагадують меморіальний комплекс «Молотківська трагедія», пам’ятний знак «Кузня», де живцем спалили 16 молотківчан і «Стіна пам’яті», на якій викарбувані імена закатованих людей.

 

У той трагічний день також обірвалося життя 92 маленьких українці. Разом з місцевими мешканцями розділили скорботу і вшанували жертв «Молотківської трагедії» представники влади, духовенства, та військовослужбовці.

 

– «Це була відплатна акція за дії збройного українського підпілля проти нацистів. Також тодішні події є відповіддю багатьом агітаторам Кремля про те, що Українська повстанська армія мала якийсь колабораціонізм спільно з гітлерівцями. Для окупантів завжди пріоритетним було знищення національно-визвольного спротиву українців за свою державність. Потрібно пам’ятати, що відсутність державності призводить до таких кривавих подій, до світових війн, голодоморів і українці зараз як ніколи повинні, враховуючи уроки минулого, берегти свою державу. Не давати жодним провокаторам розхитувати її єдність», – наголосив Юрій Юрик.

 

Також під час меморіальних заходів відбулося відкриття пам’ятного знаку усім патріотам, загиблим за волю України.

 

Попередня стаття

Через ремонт школи почаївські старшокласники вже рік вчаться за партами першачків (Відео)

Наступна стаття

Жителів Тернопільщини закликають вчитися волонтерству

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.