Через ремонт школи почаївські старшокласники вже рік вчаться за партами першачків (Відео)


За парти, з яких визирають коліна, ледь вміщаються почаївські старшокласники. У таких спартанських умовах вже рік навчаються діти з усього міста. Понад тисячу учнів тісниться у маленькому приміщенні початкової школи, заради ремонту сусіднього корпусу. Його мали зроби за два місця, до державних грошей зібрали й батьківську частку, а поліпшення умов немає.

 

– Парти дуже не зручні. Тут важко писати, вони занизькі. А ще неможливо рівно сидіти, бо гострі стільці, – розповідає учень 6-го класу Захар Гусак.

 

Почаївській школі понад 60 років. Досі класи батьки ремонтували самотужки. Допомоги у влади попросили, коли почав протікати дах, тоді з міського бюджету виділили майже півтора мільйона.

 

– Всі ремонти у класах, парти, вікна ми раніше купували самотужки. Проте коли місто перейшло в об’єднану громаду, нам виділили кошти на перекриття даху. Ми згодні були потерпіти кілька місяців, поки ці роботи тривають. Але пройшло вже стільки часу і ми не бачимо жодних результатів. Готова лише частинка даху, – каже мама учениці 5-го класу пані Лариса.

 

Аби подивитись на якому етапі  ремонт у старому корпусі до школи прийшло понад півсотні батьків. Якість робіт вирішили перевірили самостійно. Але щоб відкрити приміщення – довелося викликати поліцію. Врешті зайшовши до відремонтованої школи, було шоковані побаченим.

 

– Тут потріскані стелі, грибок, побиті вікна і обшарпані підвіконники. Як можна одне ремонтувати, а інше так знищити. Це все ж куплене на батьківські гроші, – коментує побачене батько школяра пан Іван.  

 

Директорка пояснює: зробили все, на що вистачило коштів.

 

– Нам виділили кошти на частину даху і електропроводку. Але коли почали робити покрівлю, побачили багато прогнилих балок. Вирішили доремонтувати дах, а тоді взятися за інші роботи. Тепер чекаємо наступного засідання сесії міської ради, аби нам виділили додаткові кошти, – розповідає директор школи Варвара Кухаревич.

 

Про потребу у ремонті єдиної школи – місцеві чиновники в курсі. На зустріч з батьками прийшли і пообіцяли  виділити ще 600 тисяч гривень, аби завершити почате.

 

– Знаємо про всі затримки, але зараз шукаємо можливість щоб закінчити ремонт і з 1 вересня діти вчилися у нових класах, – каже міський голова Почаєва Василь Бойко.

 

Втім  батьки переконані ремонт затягнувся через бездіяльність директора. Тому збирають підписи на її звільнення.

Попередня стаття

Тернопільські лікарі радять не займатися самовидаленням кліщів (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщини вшанували 600 мешканців села, яких вбили нацисти (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.