На городі садівника Агрохолдингу «МРІЯ» квітне тридцять тисяч тюльпанів (Відео)


 

Маленька Голландія на власному городі. На Франківщині поміж грядок цибулі та часнику буяють різнобарв’ям рядочки тюльпанів.

 

Садівник Руслан Палюга зізнається такий квітник вивів, бо дружина обожнює весняні квіти. Однієї весни чоловік не вагаючись  посадив одразу дві тисячі цибулин. Ще не аби яких, виведені сорти чотири роки тому привіз з Нідерландів.

 

– Знайомий займався тюльпанами професійно, я бачив, трішки йому допомагав. Згодом вирішив і собі висаджувати тюльпани, тим паче дружина Оксана любить ці квіти.

 

Нині на городі Руслана – близько сорока тисяч тюльпанів. Червоні, білі, рожеві, фіолетові – разом майже тридцять сортів. Така краса не лише милує очко, а  й потребує особливого догляду.

 

– На другий рік або й на третій виходить велика цибулина, яка дає нормальну квітку, яку можна поставити в букет.

 

Поратись з рослинами чоловіку допомагає вся сім’я.

 

– Ми половину городу віддали на тюльпани, а половину залишили для картоплі. Квіти – гарна справа, я сама навчилася більше любити цю красу, – розповідає мама Руслана Галина Палюга.

 

На тюльпанове поле часто заглядають сусіди. Кажуть, спершу дивувалися, а тепер хочуть кольорову терапію і на своєму городі.

 

Півроку тому Руслан Палюга прийшов працювати садівником в Агрохолдинг «МРІЯ». Тут чоловік доглядає за фруктовим садом та газонами. Праця з рослинами, каже чоловік, в задоволення. Тим паче, коли квіти на клумбах підприємства пахнуть, як вдома. Улюблені тюльпани Руслан одразу ж висадив у садку Агрохолдингу.

 

– Захотілось, щоб тюльпани були ближче, на вільній ділянці вирішив посадити тюльпани, – каже садівник Агрохолдингу «МРІЯ» Руслан Палюга.

 

Весняні квіти до вподоби працівникам Агрохолдингу, особливо жіночій половині. Тож Руслан не шкодує краси і щиро дарує її іншим.

 

Оглядаючи поки невеличку домашню плантацію пан Руслан позирає на іншу частину городу. Мріє садити на ньому не картоплю, а нові сорти квітів. Бо каже , хобі, яке переростає в роботу – дарує справжнє людське щастя.

 

Над сюжетом працювали: журналіст Наталя КОЛОДІЙ, оператор Іван КОЗОРІЗ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Чотирьох тернополян судитимуть за ухилення від призову на строкову службу

Наступна стаття

На Тернопільщині від удару блискавки загинула жінка

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.