Шостого травня в Тернополі встановлюватимуть черговий кулінарний рекорд. В центрі міста просто неба місцеві ресторатори приготують 1500 літрів традиційної польської страви – «Журек».
Саме кулінарним фестивалем «Тернопільська брама» розпочнеться туристичний сезон в обласному центрі. Шостого травня в Тернополі очікують гостей з різних країн світу. Організатори сподіваються, що на свято приїде чимало поляків, оскільки родзинкою фестивалю обрали приготування польської страви. «Окрім приготування польської страви буде ще багато всього цікавого. Загалом програма фестивалю досить насичена. Ми сподіваємося, що всім буде комфортно, цікаво, весело, ну і звісно, смачно. Наші ресторатори приготують дуже смачний журек. Готуватимуть його у величезному казані просто неба. Скуштувати зможуть всі, хто захоче. Приготувати польську страву вирішили, тому що Тернопіль заснував гетьман Ян Тарновський, а він за походженням був поляком», – каже співорганізатор заходу Тарас Ковальчук.
Скуштувати журек зможуть всі охочі. Роздаватимуть страву безкоштовно у неділю близько сімнадцятої години.
Вікторія Неборак