Аби вийти під заставу, наркоторговець з Тернопільщини має сплатити півмільйона (Відео)


Підпільну нарколабораторію викрили правоохоронці в одному із сіл на Тернопільщині. Ініціатор створення – місцевий житель. Небезпечний психотропний препарат чоловік виготовляв у будинку своєї співмешканки. У помічники взяв собі знайомого, який володів необхідними знаннями у галузі хімії. Наркотики реалізовував у Тернопільській та Львівській областях. Затримали наркоділка на гарячому – під час перевезення чергової партії амфетаміну. 

 

За місцем облаштування нарколабораторії та у будинку затриманого правоохоронці провели обшук. Поліціанти виявили та вилучили близько 400 грамів готової психоторопної речовини, прекурсори та спецобладнання для виготовлення наркотиків. За даними правоохоронців, протягом десяти місяців зловмиснику вдалося синтезувати понад 5 кілограм амфетаміну. Його вартість на «чорному» ринку перевищує півтора мільйона гривень.

 

Наркоділка правоохоронці затримали згідно з ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголосили про підозру у скоєні злочину передбаченого частиною 3 статті 309 ККУ та обралм запобіжний захід – тримання під вартою із заставою півмільйона гривень.

 

Поліціанти перевіряють також й інших осіб, які можуть бути причетними до злочину. За результатами відповідних експертиз, вирішать питання щодо повідомлення затриманому про підозру згідно статті 317 ККУ – організація незаконного виробництва психотропних речовин.

– В затриманого громадянина вилучили 8 прозорих поліетиленових пакетиків, наповнених речовиною рожевого кольору. На даний час встановлено, що вказаною речовиною являється психотропна речовина – амфетамін, загальною масою до 400 грам. Затриманому оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 3 статті 309 ККУ, за яке передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Також обрано йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартоб, строком до 60 днів, – повідомив заступник начальника відділу слідчого управління ГУНП в Тернопільській області Віталій Гірський. 

 

Попередня стаття

На Тернопільщині в гаражі згорів мікроавтобус

Наступна стаття

До відпустки треба дожити, – мешканці Почаєва про літній відпочинок (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.