У тернопільському Парку Слави вшанували загиблих воїнів

фото прес-служби ОДА

фото прес-служби ОДА

8 травня у тернопільському Парку Слави віддали шану загиблим у роки другої світової війни та під час бойових дій на Східній Україні. У тернопільському Парку Слави відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті та примирення. Краяни поклали квіти до підніжжя пам’ятника Матері-Вітчизни, а також вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання.

 

8-ме травня – це особливий день, – відзначають краяни. Оскільки саме сьогодні –  день примирення усіх ветеранів, які воювали за нашу країну. «Незважаючи на те, що воювали під різними прапорами, але усіх воїнів  об’єднувала спільна ідея. Вони йшли захищати свої родини, домівки, села та міста. І сьогодні важливо для нас відати шану їм. Історія – це річ дуже суб’єктивна. Але сьогодні той день, коли треба акцентувати на головному, на тому що нас усіх об’єднує», – каже вчитель-історик Іван Дністровськй.

 

Після урочистостей у Парку Слави відбувся молебень за полеглих. А потім представники духовенства та громадськості пішли на Микулинецьке кладовище. Там продовжили молебень та поклали квіти на могили героїв.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

У Тернополі визначили 10 місць, де найчастіше трапляються ДТП

Наступна стаття

У Тернополі висадять клумбу у формі тризуба

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.