На Тернопільщині кліщі атакують і людей, і тварин

Понад двісті укусів кліщів зареєстрували лікарі-епідеміологи цієї весни. В обласному лабораторному центрі припускають, що укусів на Тернопільщині трапляється набагато більше, але не всі краяни звертаються до лікарів.

Середина травня – пік активності кліщів. Атакують вони і людей, і тварин. Відтак лікарі-епідеміологи просять жителів краю бути обачними, берегти себе та своїх улюбленців.

 

«При укусах кліщів жителі краю намагаються самі впоратися. Але ми вкотре наголошуємо, що в цьому є небезпека. Оскільки видалити кліща повністю – це одне, а провести необхідне превентивне лікування – інше, але необхідне. Оскільки хвороба Лайма все частіше почала проявлятися. І проявлятися вона може не відразу, а дещо пізніше. Наслідки її дуже складні», – повідомив заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

 

Кількість випадків хвороби Лайма в Україні більшає, – констатують лікарі-епідеміологи. Відтак жителів краю просять у випадку укусу кліща не нехтувати професійною медичною допомогою.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Вона найкраща, – маленькі тернополяни вітають матусь зі святом (Відео)

Наступна стаття

Тернопільські обранці у вишиванках встановили рекорд (НАЖИВО)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.