Через мобільні зі ЗНО вигнали 11 випускників з Тернопільщини (Відео)

 

Сьогодні під час складання зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури в 11-ти учасників знайшли мобільні телефони. Випускники не змогли продовжити тестування.

 

Про це розповів під час прямої трансляції відповідальний за проведення ЗНО в Тернопільській області Юрій Шайнюк.

 

– У Тернополі, Чорткові, Кременці, Шумську діти під час тестів користувалися мобільними телефонами. Через це їм заборонили складати ЗНО.

 

Вступна кампанія для одинадцятьох випускників, за словами Юрія Шайнюка, зупинена. Адже основним предметом при вступі до вишів є українська мова та література. Все ж вони можуть продовжувати складати тести з інших предметів, але без української мови не вступлять до жодного університету. Тому проходитимуть ЗНО з української мови та літератури наступного року.

 

Зазначимо, що відповідно до рішення Українського центру оцінювання якості освіти під час складання ЗНО відбувається загальний контроль з використанням металодетекторів. Завдяки цим приладам, розповів Юрій Шайнюк, виявили мобільні телефони в учасників тестів. Більшість випадків трапились під час технологічної перерви.

 

Попередня стаття

На Тернопільщині розшукують жінку, причетну до створення терористичної групи

Наступна стаття

Апеляційний суд замість випробувального терміну ув’язнив вбивцю на 5 років

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.