25 травня – День зниклих безвісти дітей

Щорічно у всьому світі відбувається безліч трагедій, в тому числі зникнення дітей. Коли безвісти пропадають діти, надії на те, що вдасться встановити їх подальше місцезнаходження або долю, залишається дуже мало. Це багато в чому є тяжким ударом для рідних і близьких, але ще більшою загрозою для постраждалих дітей.
Причини зникнення дітей можуть бути самими різними. Одні, розчарувавшись и обставинах, що склалися, самі йдуть з дому, інших дітей викрадають зловмисники. Чи можна уникнути подібних трагедій?
У групі ризику знаходяться не тільки підлітки і маленькі діти, пропадають іноді і немовлята. Значну частину дітей все ж знаходять і повертають додому. Однак деякі так ніколи і не повертаються. Вони можуть стати жертвами вбивства, работоргівлі або бути викраденими для інших кримінальних цілей.
Для вираження солідарності зі зниклими дітьми та їхніми родинами, для підтримки їх у цій трагічній ситуації, європейським співтовариством був створений Міжнародний день зниклих безвісті дітей. Він відзначається щорічно з 2002 року за підтримки Європейської федерації з розшуку зниклих і опинилися жертвами сексуальної експлуатації дітей – 25 травня.
Спільні зусилля широкої громадськості значно збільшують шанси на те, що вдасться встановити обставини пропажі і місцезнаходження зниклої дитини, своєчасно надати допомогу, попередити розвиток ще більшої трагедії, якщо це можливо. Будьмо пильні!
Попередня стаття

На Тернопільщині передбачають дощі з градом

Наступна стаття

На свято Останнього дзвоника тернопільським школярам подарували універсальний спортмайданчик (Наживо)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.