На Тернопільщині за вимагання коштів ув’язнили двох чоловіків

На Тернопільщині за вимагання грошей суд ув’язнив двох жителів краю. Чоловіки, погрожуючи розправою, хотіли отримати від потерпілого 500 доларів США. Мовляв, той побив їхній скутер.

 

Слідчі довели, що раніше судимий уродженець Борщова про вчинення злочину попередньо домовився із жителем Заліщик. Чоловіки з березня 2017 року почали вимагати у знайомого 500 доларів США. Мовляв, за врегулювання надуманого конфлікту між потерпілим та іншою особою. При цьому неодноразово погрожували жертві фізичним насильством у випадку невиконання їхніх вимог.

 

Вимагання тривало впродовж місяця. Потерпілий перед затриманими не мав жодних майнових зобов’зань. Побоючись за власне життя і здоров’я, позичив 300 доларів США і передав їх вимагачам, попередньо написавши заяву до правоохоронних органів про злочин.

 

При затриманні в уродженця Борщова вилучили пістолет, який є короткоствольною вогнепальною зброєю і придатний для здійснення пострілів свинцевими кулями. 

 

Борщівський районний суд, погодившись із позицією прокурора, засудив обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.2 ст.189 (вимагання) ч.2 ст. 263(Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї) КК України, одного – до 4 років, іншого до 3 років позбавлення волі. Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Попередня стаття

На Тернопільщині у колодязі знайшли мертвого чоловіка

Наступна стаття

У Тернополі хлопець заступився за дівчину і отримав кулю в живіт

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.