На Кременеччині отруїлися діти, причини встановлюють

фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

На Кременеччині спалах інфекційного захворювання невідомого походження. Із болями в животі, високою температурою та блювотою до Кременецької центральної районної лікарні госпіталізували шестеро дітей із сіл Гаї та Града. Всі малюки – 2012-13 років народження та відвідують один і той же дитячий садочок.

 

Перше звернення у лікарню від батьків надійшло 13 червня близько 17:00 години. Через  три і пять годин – ще два. Після опівночі медики знову госпіталізували двох діток. Зранку, 14 червня, за медичною допомогою звернулися батьки ще одного малюка. Всіх хворих медики лікують станціонарно в інфекційному відділенні. Є позитивна динаміка, проте їх стан й досі залишається середньої важкості, – повідомила журналістам в.о. обовязки головного лікаря Кременецької центральної районної лікарні Алла Васюрина.

 

Повідомлення про отруєння дітей лікарі передали у санепідстанцію.

 

У той же час у соцмережах шириться інформація, що захворювання дітей безпосередньо повязане із окропленням полів, яке проводило місцеве агрогосподарство. Про це написав на сторінці у Facebook   Yaroslav Shulyak. Активіст, зокрема, зазначив:

 

– Сьогодні зранку десятки !!! приватних повідомлень від жителів сіл Гаї та Града Кременецького району Тернопільської області. Люди повідомили страшну новину та благають про допомогу. У дитсадку с. Гаї Кременецького району МАСОВЕ отруєння дітей, деяких госпіталізували до Кременецької лікарні (інфекційне відділення), деякі вдома з температурою. Люди пов’язують це з нещодавнім кропленням авіацією полів місцевим фермером, адже саме тоді літак систематично пролітав над школою та дитсадком. Також люди переживають, що всі керівники будуть намагатися цей факт приховати і через це діти можуть не отримати належного медичного забезпечення, – написав  Ярослав Шуляк. 

 

Людмила Маліброда

Попередня стаття

У Тернополі на Руській вантажівка провалилася під асфальт (Наживо)

Наступна стаття

Водій вантажівки, яка провалилася у центрі Тернополя, попереджувального знаку не бачив (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.