Збільшення рівня тестостерону спонукає чоловіків казати правду

фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Тестостерон часто асоціюється з агресією й асоціальною поведінкою. Але високий рівень чоловічого гормону може також змусити чоловіка менше брехати, пише Daily Mail. У ході дослідження вчені збільшили рівень тестостерону 46 учасникам, змастивши їхню шкіру гелем, який містив цей гормон. У випадку з іншими 45 учасниками експерименту використовувалося плацебо.

 

Обидві групи чоловіків грали у кості на комп’ютері. Чим більші очки вони вводили, тим більше грошей вигравали. За словами професора Бернда Вебера з Університету Бонна, оскільки кожен сидів у окремій кабіні, ніхто не міг бачити, чи вводять учасники справжні очки чи завищені.

 

Результати показали, що чоловіки зі збільшеним рівнем тестостерону брехали менше. За словами дослідників, гормон, швидше за все, підсилює почуття гордості і прагнення створити позитивний образ себе у своїх же очах, пише видання.

 

Джерело: Всілякі цікавинки

Попередня стаття

Тернопільські пасажири літака, який вилетів за злітну смугу в київському аеропорту – вдома (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі розшукують неповнолітнього з Теребовлі (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.